Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tonijn met gedroogde tomaten, olijven en salie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

10 ontpitte zwarte olijven
3 1/2 dl droge witte wijn
3 1/2 dl visbouillon (van tablet)
4 eetlepels olijfolie
4 moten tonijn van ± 200 gr
1 kleine gesnipperde ui
50 gr gedroogde tomaten, uitgelekt, in reepjes
2 eetlepels fijngesneden salie
een scheutje citroensap
peper

Bereiden

Week de olijven ± 10 minuten in warm water en laat ze
uitlekken.
Laat de wijn tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat het vocht tot 2 1/2 dl
inkoken.
Bak intussen in hete olie de moten tonijn aan beide zijden 4-5
minuten tot de vis lichtbruin en rosé is.
Schep de vis uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in het achtergebleven vet de ui ± 2
minuten.
Voeg het ingekookte vocht, de tomaten en de salie toe.
Breng aan de kook, roer de aanbaksels los en laat tot 1 3/4 dl
inkoken.
Voeg de olijven, citroensap en peper naar smaak toe en schenk
de saus over de vis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Biscuit van grijze garnalen
Tong Picasso
Vispotje I
Fisherman's pie
Tongfiletrolletjes in witte-wijn-garnalensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes